Slavkovský štít chcú pokoriť na špeciálnych choduliach

04.07.2008 Poprad

Vysoké Tatry 4. júla (TASR) - Na špeciálnych choduliach chcú pokoriť Slavkovský štít členovia Adrelin-sporklubu z českého Prostejova, ktorí dnes predstavili vo Vysokých Tatrách ukážky tohto netradičného športu. ...
\"Hovorca\" klubu Jaroslav Koribský pre TASR prezradil, že pochádza z východného Slovenska, a teda Vysoké Tatry sú mu blízke. O tom, kam až sa im podarí dostať sa v 7-míľových čižmách však rozhodne počasie, a to dnes vyznávačom adrenalínu veľmi neprialo.
V tíme odvážlivcov je aj mladý pár, ktorý má za sebou netradičnú svadbu. Mladomanželka Kamila Kopecká-Žinčáková prezradila, že sa vzali minulý týždeň. Sobášili sa v 7-míľových čižmách, resp. na choduliach. Na nohách ich mali aj svedkovia. \"Dokonca aj môj otec, ktorý má 61 rokov ma na nich viedol k oltáru\". Podľa sympatickej Moraváčky sa tento druh adrenalínového športu stáva pre ňu i jej kolegov životným štýlom. \"K topánkam mám už citový vzťah. Samozrejme, pred manželom prednosť nemajú. Keď si na ne zvyknete, chcete na nich robiť všetko, hoci aj absolvovať vlastnú svadbu, \" dodala s úsmevom.
Manželia Žinčákovci predviedli v rámci dnešnej show na parkovisku v Starom Smokovci nielen chôdzu, ale aj skoky či žonglovanie.
Show v 7-míľových čižmách bola prológom tohtoročného Tatranského kultúrneho leta, ktoré oficiálne otvoria v sobotu 5. júla popoludní o 14. hodine pri prameni Smokoveckej kyselky.
 

Vyberte región